Maak je bedrijfspand veilig met installatietechniek

door mei 21, 2021Tips & partners

Maak je bedrijfspand veilig met installatietechniek

Veiligheid is het belangrijkste wat er is tijdens het werken, je wilt namelijk niet dat er ongevallen komen tijdens de werkuren. Bedrijven hebben hier verschillende technieken voor ontwikkeld, deze kunnen helpen met de veiligheid. Het grootte woord hiervoor is installatietechniek, maar er zijn verschillende dingen die hieronder vallen. Al deze individuele technieken hebben een eigen functie en bij elkaar houden ze alles veilig.

Wat is installatietechniek

Veel mensen weten het niet, maar installatietechniek is overal te vinden. Deze technieken hebben wel altijd te maken met bouw en industrie. Er vallen heel veel verschillende dingen onder zoals, beveiligingstechniek, verlichtingsinstallatie, ICT installatie en nog veel meer.

In de wereld van installaties wordt steeds meer ontwikkeld, het doel is dan ook om deze ontwikkeling zo duurzaam mogelijk te maken. Zo is het en veilig en duurzaam. Installatietechniek hoort eigenlijk onder meer categorieën, zelfs bij de transport.

Hoe wordt beveiligingstechniek toegepast

Niet alleen onder installatietechniek vallen veel dingen, onder beveiligingstechniek is dit hetzelfde. Al deze technieken die hieronder vallen zijn gespecialiseerd in het veilig houden van een pand, deze technieken werken vaak wel samen voor extra veiligheid. De mensen worden als het ware beschermd tegen dingen van buitenaf die gevaarlijk kunnen zijn zoals brand, inbraak, schade etc.

Al met al kan deze installatietechniek/ beveiligingstechniek overal worden toegepast waar nodig is. Dit is vaak een fijn gevoel voor het bedrijf, het personeel en de bezoekers. Zo kunnen zij bij ongelukken op tijd weg komen, zal er minder snel worden ingebroken en nog veel meer.

Soorten bevallingstechnieken

  •  van deze technieken is de brandmeldinstallatie, dit is een techniek die meldt wanneer er brand is. Er kunnen verschillende dingen worden toegepast hierbij, het ligt aan het soort pand en de situatie. Dingen die kunnen worden toegepast zijn, brandmelders en detectie, sprinklers zodat de brand voor een deel geblust kan worden en natuurlijk brandblussers.
  • Een ander beveiligingstechniek is de toegangscontrole, met deze techniek komen er niet ongewenste mensen in bepaalde delen van een pand. Je hebt dit op verschillende manieren, je kunt een pasje krijgen en hiermee binnen bepaalde ruimtes komen. Tegenwoordig is dit alweer verder ontwikkeld en heb je ook gezichtsherkenning, dit is een stuk duurzamer omdat er geen pasjes meer gemaakt hoeven worden. 
  • Inbraakbeveiliging is erg belangrijk in de beveiligingstechniek, je wilt natuurlijk niet dat er na sluitingstijd mensen  naar binnen kunnen komen die daar niet horen. Hier heb je verschillende oplossingen voor, zoals een elektronisch alarmsysteem. Met een alarmsysteem gaat er een alarm af wanneer er een raam of deur open wordt gedaan. Er zijn ook sensoren, hiermee gaan de lichten aan als er al iemand op het gebied loopt.

Installatietechniek heeft nog veel meer andere technieken die hieronder vallen, maar beveiligingstechniek blijft toch 1 van de belangrijkste. Dit komt omdat elk gebouw er mee te maken heeft en het gaat om de veiligheid van je medewerkers en bezoekers.

 

0 reacties