Voordelen van een PVC vloer

door jun 16, 2021Tips & partners

Lees hier de voordelen van een PVC vloer in je woning!

Wanneer je dacht dat er geen einde aan zou komen is het dan toch definitief. De badkamer en keuken zijn volledig gerenoveerd! Dan heb je vast ook wel nagedacht wat voor type vloer hier het beste bij past. Ooit gedacht aan een PVC vloer? Een PVC vloer brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Wij hebben voor jou de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet die jou meteen overtuigen om een PVC vloer aan te schaffen voor je woning.

100% kras- en waterbestendig

Een voordeel dat hoog aan in vaandel staat is dat PVC vloeren zeer goed bestand zijn tegen externe factoren zoals: stoten, krassen en waterschade. PVC, dat staat voor polyvinylchloride bestaat uit een flexibel type kunststof met verschillende lagen. Deze handige eigenschappen zorgen ervoor dat deze vloeren ideaal zijn te plaatsen in vochtgevoelige ruimtes zoals; badkamer en keuken. Dus je hoeft je geen zorgen meer te maken bij het morsen van een groot glas drinken of drukke huisdieren!

Duurzaam 

Voor de liefhebber met een milieu- en klimaatbewust oogpunt zijn deze vloeren helemaal perfect. Deze vloeren zijn niet gemaakt van hout, maar van een recyclet type plastic. Op deze manier heb je een prachtige vloer in je woning waar geen boom voor gestorven is.  

 

Natuurlijke structuren

Voor liefhebbers van een houten vloer is een PVC vloer een perfect alternatief. Naast de handige eigenschappen is een PVC vloer amper te onderscheiden van een houten vloer! Tegenwoordig zijn er super veel soorten structuren die verwerkt zijn in de vloeren die uit de natuur komen. Denk aan prachtige houtnerven, betonlook of zelfs zandkleuren. Oneindig natuurlijke mogelijkheden! 

 

Isoleert geluid en warmte 

Tot slot is er een voordeel dat zeker interessant is voor mensen met een uitbundige levensstijl. PVC vloeren bestaat zoals eerder genoemd uit verschillende lagen. De toplaag zorgt heeft een kras en slijt bestendige werking, maar de onderlaag zorgt voor een dempende en isolerend effect. Perfect voor mensen die zeurende onderburen hebben. 

Overtuigd om een prachtige PVC vloer in je keuken of woning te plaatsen? Houdt er wel rekening mee dat deze vloeren hoger in prijs liggen. Gelukkig krijg je daarentegen wel veel kwaliteit voor terug.  

Gaat u liever voor een duurzame oplossen dan kunt u ook kiezen uw bestaande houten vloer te laten schuren. Parket schuren door de parkettereurs van Schuur Expert bied hierin de juiste oplossen

 

0 reacties